Federația Sportului Școlar și Universitar deplânge dispariția lui Nicolae Mărășescu, una dintre cele mai importante personalități din istoria sportului românesc.

Considerat unul dintre cei mai mari antrenori, un om cu o infleunță asupra a zeci de atleți, Nicolae Mărășescu a decedat duminică dimineața, la vârsta de 78 de ani, în urma unui stop cardiac, într-un moment în care era internat în secția de terapie intensivă la Spitalul Bagdasar-Arseni.

”Unul dintre cei mai importanți oameni de sport din istorie, atlet, campion național, antrenor de excepție, un extraordinar organizator și administrator, Nicolae Mărășescu, a încetat din viață, astăzi, la vârsta de 79 de ani, dupa o îndelungată suferință, lăsând o amintire de neuitat în sufletul celor care l-au cunoscut”, s-a arătat într-un comunicat al Federației Române de Atletism.

Nicolae Mărășescu a practicat atletismul de performanță la Steaua, dar s-a remarcat în special ca tehnician. În aproximativ 45 de activitate, a ”produs” campioni pe bandă rulantă, precum Fița Lovin, Doina Melinte, Sorin Matei.

După 1989, Nicolae Mărășescu a fost o bună bucată de timp secretar de stat în cadrul Ministerului și Sportului, dar și membru în conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. De asemenea, a ocuopat diverse funcții în cadrul Federației Române de Atletism, iar în urma lui au rămas inclusiv 23 de cărți și anuare sportive.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!