Anul acesta, între 2 si 14 iulie, timp de 12 zile, oraşul Gwangju, aflat în Coreea de Sud, va fi gazda Jocurilor Universitare de vară, organizate de către Federația Internațională a Sportului Universitar cu sprijinul Comitetului Universitar al Sportului Coreean.

Universiada este un eveniment internațional sportiv si cultural, organizat din doi în doi ani și este secundar ca relevanță numai Jocurilor Olimpice de vară. Motto-ul Federației Internaționale a Sportului Universitar este „Excelența în minte și corp” iar acesta poate fi ușor reperat în cadrul unui asemenea eveniment în special prin spiritul de prietenie și sportivitate, întalnit la toți participanții prezenți.

Cu un numar de peste 20.000 de participanți din 170 de țări, majoritatea dintre ei competitori, ne vom putea bucura de o întrecere extraordinara pentru obținerea gloriei sportive la nivel universitar intr-un eveniment ce îmbină valorile universale ale sportului Olimpic și ale culturii și educației promovate prin învățământul universitar.

În programul Universiadei de Vară din 2015 sunt incluse 21 de discipline sportive; 13 obligatorii: gimnastică artistică, atletism, baschet, scrimă, fotbal, judo, gimnastică ritmică, înot, sărituri în apă, tenis de masă, tenis, volei, polo pe apă, precum si 8 optionale: tir cu arcul, badminton, baseball, golf, handbal, canotaj, tir si taekwondo WTF. Competițiile vor fi găzduite de toate arenele ultra-moderne aflate in Gwangju / Coreea de Sud, inclusiv de Stadionul Cupei Mondiale denumit așa după organizarea Cupei Mondiale de Fotbal din anul 2002 de către Coreea de Sud și Japonia.
Așteptăm reușitele delegației României la acest eveniment, acolo unde avem deja o tradiție în a încheia competiția în segmentul superior al clasamentului pe țări. În acest an, delegația României include 80 de sportivi si tehnicieni. Sportivii se vor lupta pentru un loc pe podium atât la feminin: atletism, handbal, judo, tenis de masa, tir sportiv si taekwondo WTF cât și la masculin: de atletism, judo, tir sportiv, tenis de masă si taekwondo WTF.

Finanțarea acțiunii va fi facută de Federația Sportului Școlar și Universitar, instituție publică în subordinea Ministerului Educației și Cercetării Științifice care deține competența exclusivă pentru reprezentarea României la competițiile oficiale organizate sub egida federațiilor internaționale ale sportului școlar și universitar.

Lista completă cu sportivii care vor reprezenta România la Universiada de Vară din Coreea de Sud / Gwangju o puteți găsi pe site-ul oficial al Federației Sportului Școlar și Universitar, www.fssu.ro.

Sportivi participanți

sportivi_participanti_gwangju_2015-1
Descarca PDF
Descarca PDF