În perioada 06-17.07.2013 la Kazan, în Rusia, se va desfășura a 27-a ediție a Universiadei de vară, cea mai importantă competiție organizată de Federația Internațională a Sportului Universitar.

România va fi reprezentată la competiția din Rusia de cea mai numeroasă delegație din istoria participărilor românești la Universiadă, exceptând ediția din 1981, organizată la București.

Finanțarea acțiunii se face de Ministerul Educației Naționale prin Federația Sportului Școlar și Universitar, instituție care deține competența exclusivă pentru reprezentarea României la competițiile oficiale organizate sub egida federațiilor internaționale ale sportului școlar și universitar.

Astfel, 140 de sportivi și oficiali români vor fi prezenți la Kazan, pentru a concura la 12 dintre cele 27 de discipline existente în programul competiției: atletism (feminin, masculin); baschet (masculin); gimnastică artistică (masculin); șah (feminin, masculin); haltere (feminin, masculin); înot (feminin, masculin); judo (feminin, masculin); scrimă (feminin, masculin); tenis de masă (feminin); rugby (masculin); sambo (masculin); lupte (feminin, masculin).

Delegația tricoloră cuprinde sportivi cu rezultate excelente în competițiile naționale și internaționale. La atletism fac parte din lot Andreea Ogrăzneanu, campioană europeană de tineret și Bianca Perie, triplă campioană mondială și dublă campioană europeană la junioare. Gimnastica va fi reprezentată de componenți ai lotului olimpic masculin, precum Marius Berbecar, multiplu medaliat în etapele de Cupă Mondială și la Campionatele Europene, în timp ce la scrimă România își pune mari speranțe în Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb, din luna iunie.

Obiectivul delegației României este clasarea printre primele 20 de națiuni în clasamentul pe medalii.

La cea de-a 27-a ediție a Universiadei de Vară sunt așteptați să participe peste 13.000 de sportivi studenți din întreaga lume.

Lista completă cu sportivtii care vor reprezenta România o puteți găsi pe site-ul oficial la Federației Sportului Școlar și Universitar, www.fssu.ro.

Federația Sportului Școlar și Universitar

Participantii la Universiada de vara de la Kazan

Comunicat de Presa