În urma unui proiect în volei, Ocna Mureş va avea reprezentantă la turneul final al Olimpiadei Gimnaziilor fete

Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna-Mureş s-a calificat la turneul final al Olimpiadei Gimnaziilor, după ce a câştigat etapa regională la volei fete, desfăşurată la Tg. Mureş. Reprezentanta judeţului Alba a triumfat într-o bătălie cu Liceul „O.C. Tăslăuanu” Topliţa” (judeţul Harghita) şi Şcoala Gimnazială „Romulus Guga” Tg. Mureş. Ocna Mureş s-a impus în ambele jocuri cu 2-0 la seturi.

„Toate meciurile au fost interesante, chiar dacă la start am avut doar trei unităţi şcolare. Covasna, Braşov şi Sibiu nu şi-au trimis reprezentantele la faza regională”, ne-a declarat Sorin Pătru, Inspector Şcolar Judeţul Mureş.

Cele trei participante au avut la dispoziţie eleve din clasele a 7-a şi a 8-a, majoritatea fiind deja implicate în paralel şi în sportul de performanţă. De altfel, echipa gazdă nu a putut alinia cel mai bun lot, din moment ce clubul CSU Medicina Tg. Mureş a ţinut să o aibă la dispoziţie pe eleva Diana Vereş, una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale Şcolii Romulus Guga, la un meci de campionat.

În absenţa Dianei Vereş s-au evidenţiat alte două eleve, Alexandra Herţeg (Ocna Mureş) şi Ilinca Macarie (Topliţa).

Performanţa Şcolii din Ocna Mureş nu este întâmplătoare, ascensiunea având loc în urma unui proiect pe volei la nivel local. Acest sport a trezit un interes major în judeţ, după ce clubul Alba Blaj a devenit campioană naţională la senioare. De altfel, Ocna Mureş a ajuns la etapa regională de la Tg. Mureş şi va evolua, aşadar, şi la turneul final, după ce a câştigat prima etapă în faţa reprezentantei din Blaj.