Dupa titlul european cucerit la seniori in toamna anului trecut, baschetul 3×3 aduce o noua performanta pentru Romania. Sportivele Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia au cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene Universitare de Baschet 3×3 care au avut loc la Kragujevac, in Serbia, la finalul saptamanii trecute (23-26 Iulie 2015).

Echipa formata din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica si Dora Ardelean a reusit un parcurs de exceptie, eliminand in sferturile de finala formatia gazda, Universitatea din Kragujevac, in timp ce in semifinale, a trecut cu scorul de 14 la 10 de Universitatea Federala Siberiana din Rusia.

In ultimul act al competitiei, slovencele de la Universitatea din Ljubjana s-au dovedit prea puternice si s-au impus cu 14 la 9 in fata formatiei pregatite de profesorul Sorin Simon. In competitia masculina, reprezentanta tarii noastre, Universitatea din Pitesti, a incheiat pe locul 9.

Echipele romanesti au obtinut calificarea pentru competitia din Kragujevac dupa ce au castigat Campionatul National Universitar de Baschet 3×3 organizat de Federatia Sportului Scolar si Universitar in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si Raiffeisen Bank si care a fost gazduit de Agronomia Bucuresti.