Poules-fille.pdf-727x1024Pe 7 ianuarie 2016, a avut loc la Rouen in Franta, tragerea la sorti pentru grupele Campionatului Mondial Scolar de Handbal ce urmeaza a avea loc intre 11 si 19 martie 2016 tot la Rouen in Franta.

La tragerea la sorti au fost prezente personalitati din lumea sportului: Valerie Fourneyron – Ministru al sportului, președintele ISF Laurent Petrynka, seful departamentului handbal ISF Tom Christensen și delegatul ISF Hrvoje Custonja.

Deasemenea, delegatul ISF Hrvoje Custonja a efectuat cu prilejul acestei vizite a doua inspectie tehnica, pentru a verifica ultimele detalii organizatorice pentru desfasurarea acestui campionat.

La cea de a 23 a editie a Campionatelor Mondiale Scolare de handbal, echipa feminina a Romaniei va intalni in grupa B: Turcia, Suedia, Brazilia si Cehia.

Grupa A: Austria, Danemarca, Slovacia, Grecia, Israel;

Grupa C: Slovenia, Croatia, Belgia, Bulgaria, Tunisia si Qatar;

Grupa D: Ungaria, Franta, Germania, Olanda, Polonia;

„Handbalul este considerat in lume, unul dintre cele mai populare sporturi in școală și sunt mândru să anunț implicarea tinerilor in organizarea acestui campionat”, a declarat președintele ISF Laurent Petrynka.