Marti, 9 februarie 2016, Federatia Sportului Scolar si Universitar  si-a prezentat  programul competițional al anului 2016 intr-o conferința de presă  condusă de către directorul adjunct Constantin Căliman.
În cadrul aceluiași eveniment, handbalistele clubului CSM București, Oana Manea, Mica Brădeanu și Iulia Curea au devenit ambasadori ai sportului școlar și universitar.

Sub deviza ,,Viitorul Handbalului Romanesc este in Scoala’’ , FSSU promoveaza practicarea handbalului in scoala si universitate ca parte integranta a educatiei generale, fiind prezentat proiectul la care se lucreaza impreuna cu Federatia  Romană de Handbal, de a implementa incepand cu 15 septembrie 2016 a minihandbalului la nivelul claselor 0-IV.

De asemenea, au fost prezentate  jucătoarele Lorena Stoican și Teodora Popescu eleve ale Colegiului Tehnic Media din Bucuresti impreuna cu profesoarele/antrenoare Gabriela Covaci și Lenuța Cheta.

Colegiul Tehnic Media București,  va reprezenta România la Campionatele Mondiale Școlare de Handbal din 11-19 martie 2016 Rouen/Franța.

La conferinta de presa au participat si reprezentantii fundaţiei Junior Sport – partener MENCS si FSSU. Cristian Frisk si Beatrice Mercado au obtinut sprijinul handbalistelor de la CSM Bucuresti si sustinerea balului Junior Sport care va avea loc in data de 25 februarie in Bucuresti. Astfel, Iulia Curea a lansat provocarea colegei de club, Cristina Vărzaru, Mica Bradeanu către colega sa de club din generația mai tânără, Bianca Bazaliu, iar Oana Manea către președintele FRH, Alexandru Dedu.

La acest eveniment vor fi prezente personalități de seamă ale sportului românesc care susțin proiectele sportive școlare și universitare.