Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade București a câștigat Olimpiada Națională a Sportului Școlar la handbal băieți, după o finală foarte echilibrată cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny Baia Mare, scor 23-22.

Etapa națională a fost programată în Baia Mare, într-un centru foarte puternic al handbalului masculin. Competiția s-a desfășurat în două săli, iar la start au fost prezente cele mai bune 8 instituții de învățământ din țară în anul 2015-2016 la această disciplină:

  • Liceul cu Program Sportiv Bacău
  • Liceul cu Program Sportiv Tg. Jiu
  • Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade București
  • Colegiul Tehnic Anghel Saligny Baia Mare
  • Liceul Teoretic Traiav Vuia Reșița
  • Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir Breaza
  • Liceul cu Program Sportiv Buzău
  • Colegiul Național Mircea Eliade Sighișoara

Cele opt echipe au fost împărțite în două grupe, primele două din fiecare serie calificându-se în semifinale. Până la urmă, bătălia pentru titlu s-a dat între București și Baia Mare, așa cum s-a întâmplat în 2015 și în Liga Națională de handbal masculin. Toate echipele au avut în componență elevi sportivi de performanță, unii cochetând deja și cu loturile naționale de juniori, așa cum e cazul lui Mihai Mierlă, desemnat cel mai bun portar al turneului. De altfel, în finala mare, elevul de la Mircea Eliade București a avut o contribuție majoră la câștigarea trofeului de către echipa lui.

eliade1

Legitimat și în cadrul Centrului de Copii și Juniori de la CSM București, Mihai Mierlă a declarat:

”Prima repriză s-a încheiat cu 12-10 pentru adversari, care ne-au condus până în ultimele 10 minute. Din acel moment ne-am revenit și am jucat ce trebuie. Băieții s-au apărat foarte bine, pot spune că am câștigat meciul în apărare.

A fost un turneu important pentru noi, a fost greu pentru că am întâlnit echipe cu care ne vom confrunta și la turneul semifinal al Ligii Naționale. Întrecerea ne-a băgat în priză pe toți. Pentru mine, care sunt la prima participare la o competiție de acest fel, dar și pentru ați colegi a fost primul titlu. Câștigarea trofeului și mai ales că am luat și titlul de cel mai bun portar a fost un obiectiv atins de mine. Chiar sunt mândru de echipa mea și de colegii mei pentru că am luptat până în ultima secundă”.

Un alt jucător de echipă națională, Octavian Bizău (Mircea Eliade București) a fost desemnat jucătorul turneului. Călin Căbuț (Baia Mare) a fost declarat cel mai tehnic handbalist, iar Dragoș Hanțanu de la LPS Bacău, echipă clasată pe locul 3, a fost golgheterul etapei finale a ONSȘ.