Olimpiada Națională a Sportului Școlar la volei feminin s-a încheiat în acest an cu succesul Liceului Vocațional Pedagogic ”Mihai Eminescu Tg. Mureș”. Victoria a fost înregistrată chiar pe teren propriu, având în vedere că s-a desfășurat în Sala ”Anton Pongracz” – Parcul UMF Tg. Mureș, unde de regulă evoluează echipa de senioare CSU Medicina.

Startul a fost luat de 7 echipe din cele 8 care au obținut dreptul de a participa la etapa finală, în urma victoriilor pe regiuni. A absentat reprezentanta Timișoarei.

Grupa Albastră

Colegiul Tehnic Feroviar ”Mihai I” București

Liceul Vocațional Pedagogic ”Mihai Eminescu” Tg. Mureș

LPS Brăila

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare

Rezultate: București – Baia Mare 3:0, Tg. Mureș – Brăila 3:0, Baia Mare – Brăila 3:0, București – Tg. Mureș 1:3, Tg. Mureș – Baia Mare 3:0, Brăila – București 0:3

Grupa Roșie

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Ploiești

Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea

LPS P. Neamț

Rezultate: Rm. Vâlcea – P. Neamț 2:3, Ploiești – Rm. Vâlcea 0:3, P. Neamț – Ploiești 3:0

În semifinale s-au consemnat rezultatele: Tg. Mureș – Rm. Vâlcea 3-0, București – P. Neamț 3-0

Finala mică: P. Neamț – Vâlcea 3:1

Finala mare: Tg. Mureș – București 3-0

Tg. Mureș a câștigat titlul și a pus mâna pe alte două trofee individuale, primite de Laura Molnar – cel mai bun libero și Ioana Cauc – cea mai complexă jucătoare. Un al treilea premiu individual a ajuns în posesia Gabrielei Gheorghe (București) – cea mai bună ridicătoare.

Echipa campioană a fost formată din: Ioana Cauc, Teodora Dumitrescu, Georgiana Bodogai, Bianca Morărean, Renate Rancz, Rodica Buturej, Laura Molnar, Timea Lovasz, Elisabet Varga, Raisa Ioan. Pe banca tehnică a stat profesorul Karol Kemendi.

Mai multe jucătoare ale Liceului Vocațional Pedagogic ”Mihai Eminescu” Tg. Mureș au câștigat de curând și titlul național la junioare cu CSU Medicina.

volei1