Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia (băieţi) şi Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva (fete) au câştigat etapa zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la pentatlon pe echipe, desfăşurată pe Stadionul „Gloria” din Arad. Reprezentanta judeţului Hunedoara a anunţat însă că nu va fi prezentă la faza naţională de la Cluj, astfel că locul instituţiei de învăţămând din Deva a fost preluat de Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad, locul 2 la etapa zonală.

Dacă întrecerile de la băieţi au fost dominate clar de elevii din Alba Iulia, care au şi acumulat în clasamentul general un plus de peste 300 de puncte, în schimb, concursul fetelor a fost foarte echilibrat, primele trei echipe fiind despărţite de 16 puncte!

Clasament final băieţi:

  1. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 1.842 puncte
  2. Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad – 1.520 puncte
  3. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani – 1.435 puncte
  4. Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timişoara – 1.334 puncte

Clasament final fete:

  1. Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva – 1.383 puncte
  2. Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad – 1.378 puncte
  3. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 1.367 puncte
  4. Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget (judeţul Timiş) – 1.090 puncte

Fiecare echipă a fost formată din 5 elevi / eleve la fiecare probă. Echipa şcolară a primit puncte în urma celor mai bune 4 performanţe sportive la fiecare probă.

Cele 5 probe incluse în pentatlonul şcolar pe echipe sunt: 60 metri plat, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutăţii şi 800 metri.