Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” București a câștigat Olimpiada Națională a Sportului Școlar la baschet masculin, după ce s-a impus la etapa națională desfășurată în perioada 19-22 mai la Timișoara.

La startul turneului final s-au aliniat cele mai bune 8 echipe, care au fost împărțite în două grupe, astfel:

Grupa A: Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” București, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu, Colegiul Național ”Ferdinand I” Bacău, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Ploiești

Grupa B: Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, LPS Galați, Colegiul Național ”George Coșbuc” Cluj-Napoca

Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” a avut un parcurs de regularitate, cu victorii pe linie. În grupă, elevii-baschetbaliști din București au învins Ploiești cu 77-28, Tg. Jiu cu 50-34 și Bacău cu 74-18. În semifinale, ”Aurel Vlaicu” a întrecut Clujul cu 50-28, finala fiind câștigată și mai clar, cu 53-26 într-o reeditare a meciului din grupă cu Tg. Jiu. Medaliile de bronz au revenit elevilor-sportivi din Galați, victorioși cu 46-39 în partida cu Cluj.

De remarcat faptul că primele patru orașe de la ONSS reprezintă centre puternice de baschet și la nivel național, cu reprezentante în Liga Națională în sezonul 2015-2016.

Turneul final s-a desfășurat în incinta a două săli de sport, cele ale Clubului Sportiv Școlar Bega și Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”.

Echipa campioană a fost pregătită de profesorul Cristian Teodorescu și a avut următoarea componență: Ionuț Adrian Panait, Alin Gabriel Lungu, Ciprian Costin Coman, Cosmin Gabriel Mingote, Octavian Costin Șerbănescu, Nicolae Marin Ciucă, Andrei Alexandru Duță, Robert Florin Stănescu, Ștefan Daniel Mainea, Cristian Ionel Mainea, Radu Adrian Avramescu, Matei Stelian Bănică.