Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva a câştigat etapa regională de tetratlon de la Arad şi s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei Gimnaziilor.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad a organizat Etapa Regională Vest din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor la tetratlon pe echipe mixte, Urban – Rural, la start fiind prezente reprezentantele judeţelor Arad, Caraş Severin, Hunedoara ş Timiş:

  • Liceul Tehnologic Sântana Arad
  • Şcoala nr. 7 Reşiţa
  • Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva
  • Şc. Gimnazială nr. 30 Timişoara

Concursul s-a desfăşurat pe Stadionul „Gloria” din Arad, iar disputa la vârf a fost destul de echilibrată. Deva a reuşit să câştige la final cu doar 110 puncte avans în faţa elevilor din Arad, astfel că a obţinut dreptul de a participa la etapa naţională din 13-15 mai, care va avea loc în Capitală.

Clasamentul final a arătat astfel:

  1. Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva – 2.160 puncte
  2. Liceul Tehnologic Sântana Arad – 2.050 puncte
  3. Şcoala Gimnazială Nr. 30 Timişoara – 1.887 puncte
  4. Şcoala Nr. 7 Reşiţa – 1.788 puncte

De menţionat faptul că o echipă şcolară mixtă de tetratlon este formată din 4 fete şi 4 băieţi, legitimaţi şi / sau nelegitimaţi. Iar probele de concurs sunt cele clasice: 60 de metri plat, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină, 800 metri plat.

Clasamentul final se stabileşte pe baza unui punctaj. La fiecare probă, echipa primește puncte pentru cele 8 performanțe obținute de către cei 4 elevi (băieți) și cele 4 eleve (fete). Punctajul final obținut de fiecare echipă se calculează prin însumarea totalului punctelor obținute la cele patru probe.