„Cireşarii” din Mediaş continuă aventurile. Şi-au câştigat dreptul de a merge şi la finala Olimpiadei Gimnaziilor la tenis de masă.

Şcoala Gimnazială „Cireşarii” Mediaş a terminat pe primul loc etapa regională a Olimpiadei Gimnaziilor la tenis de masă, desfăşurată pe „teren propriu”, în Sala Clubului de Tenis de Masă Romgaz Mediaş, înaintea sărbătorilor pascale. Astfel, „Cireşarii” din Mediaş, care au format de această dată un grup de 4 elevi (atât cât prevede regulamentul), îşi continuă aventura la etapa naţională.

La startul întrecerilor de la Mediaş au fost prezente cinci instituţii de învăţământ:

  • Şcoala Gimnazială Mirăslău (judeţul Alba)
  • Şcoala Gimnazială nr. 27 Braşov
  • Şcoala Gimnazială „Konsza Samu” Sf. Gheorghe
  • Liceul Teologic Romano Catolic Tg. Mureş
  • Şcoala Gimnazială „Cireşarii” Mediaş

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, organizator (coordonator) al Etapei Regională, prin profesorul Mircea Galaţă a evidenţiat calitatea acestei acţiuni: „A fost o acţiune desfăşurată la cei mai înalţi parametri. Şi când fac această remarcă, mă bazez pe faptul că întrecerea s-a desfăşurat într-o sală care dispune de 12 mese, o sală în care se joacă doar tenis de masă, cu tabele de marcaj şi separatoare între mese. O sală luminată corespunzător, cu mese profesionale, cu o suprafaţă în deplină concordanţă cu cerinţele internaţionale. De asemenea, arbitrajul a fost asigurat de colegi profesori care s-au instruit pentru această acţiune”.

Succesul „Cireşarilor” a fost fără dubii, în condiţiile în care au câştigat toate cele patru partide. Podiumul la etapa regională a fost completat de Sf. Gheorghe (3 victorii şi o înfrângere) şi Braşov (2 victorii şi 2 înfrângeri).