Colegiul Energetic Rm. Vâlcea a câștigat ediția din acest an a Olimpiadei Gimnaziilor la handbal feminin, după un turneu final pe care l-a controlat în totalitate. În finala competiției care s-a desfășurat în propria sală, echipa din Vâlcea s-a impus cu 26-20 în fața LPS Banatul Timișoara.

La faza națională s-au calificat cele mai bune opt echipe:

  • Colegiul Energetic Rm. Vâlcea
  • Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș (judeâul Alba)
  • LPS Banatul Timișoara
  • Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” Ploiești
  • Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Baia Mare
  • Școala Gimnazială nr. 1 Onești (județul Bacău)
  • Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Galați
  • Școala Gimnazială nr. 40 București

Până în finala cu LPS Banatul, Rm. Vâlcea a câștigat la diferențe de peste 10 goluri toate partidele. În grupa din care a făcut parte, campioana a învins București cu 25-12, Sebeș cu 34-18 și Baia Mare cu 32-10, toate adversarele provenind din centre puternice de handbal la nivel național. În semifinale, Vâlcea a obținut un alt succes clar, 29-16. În cealaltă semifinală, Timișoara a dispus de Sebeș cu 30-23.

Clasamentul final le-a avut pe podium pe Rm. Vâlcea, Timișoara și Galați, ultima câștigătoare cu 22-17 în fața Sebeșului, în finala mică.

Energetic Rm. Vâlcea, instituție care a avut pe banca tehnică un profesor de marcă din handbalul românesc, Ildiko Barbu, a câștigat Olimpiada Gimnaziilor cu următoarele fete: Carla Popescu, Ștefania Dozescu, Roberta Stamin, Dalia Dobromir, Ștefania Gheorghe, Ioana Bălăceanu, Mădălina Ancuța, Daniela Jurj, Larisa Lupu, Mălina Petrescu, Alessia Dicu, Carmen Coman.

LPS Banatul s-a întors acasă cu medaliile de argint, dar și cu titlul de MVP obținut de Diana Șamant. Eleva-handbalistă a fost și golgheterul turneului de la Vâlcea.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a alăturat partenerilor acestei competiții, ISJ Vâlcea, Colegiul Energetic, AJH Vâlcea și Centrul Național de Excelență, și a oferit echipamente sportive tuturor elevelor participante.