Ministerul Educatiei Nationale/Federația Sportului Școlar și Universitar impreuna cu 10 Federatii Nationale pe Ramura de Sport se afla in plin proces de selectie si definitivare a a loturilor sportive care vor compune delegatia  României participantă la ediția a 29-a a Universiadei de Vară, eveniment care va avea loc în orașul Taipei/Taiwan in perioada 19-30 august 2017.

În programul competiției sunt prezente următoarele discipline sportive: natație (sărituri în apă, înot), polo, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard. scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwondo, tenis, volei, haltere și wushu.

Lotul cu care România va participa la acest eveniment mondial va fi definitivat în perioada următoare, federatiile pe ramura de sport si FSSU avand termen de finalizare a listei participantilor data de 19 iunie 2017.

Universiada reprezinta după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume iar de-a lungul istoriei, România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov) dar și a Universiadei de vară în anul 1981 (Bucuresti). În anul 1953, Bucureștiul a fost orasul organizator al  Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților.

Participarea la Universiadă este permisa sportivilor studenti care sunt încadrați la o formă de studiu în instituțiile de învățământ superior (licență, masterat sau doctorat) sau absolventilor din anul 2016, care nu depășesc vârsta de 28 de ani cu excepția baschetului care are limita de vârstă maxima de 25 de ani.

România s-a clasat pe locul 29 pe natiuni la  Universiada de vară din 2015 în Gwangju/Coreea de Sud, obtinand 1 medalie de aur, 3 de argint si 3 de bronz.

La aceasta a 29 a editie organizata la Taipei/Taiwan România va participa cu o delegatie formata din 120 de persoane care vor participa la 11 ramuri de sport: Atletism (17), Haltere (8), Tenis de Masa (10), Volei (15), Inot (4), Sarituri in Apa (2), Gimnastica (10), Baschet (15), Scrima (9), Polo (17) si Judo (10).

Vom reveni cu mai multe amănunte si listele nominale pe ramura de sport dupa data de 19 iunie 2017.