Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ a câştigat Etapa zonală (regiunea Nord-Est) la volei feminin – învăţământ liceal – din Cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, astfel că şi-a asigurat prezenţa la turneul final de la Tg. Mureş, care se va desfăşura în perioada 5-8 mai.

Concursul de calificare s-a desfăşurat la Botoşani, iar la start s-au alinitat şase echipe: Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” Bacău, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. În total, 49 de elevi coordonaţi de 6 profesori s-au luptat pentru locul atribuit echipei câştigătoare la turneul final.

Cele şase echipe au fost împărţite în două grupe, meciurile disputându-se după sistemul „cel mai bun din trei seturi”. Rezultatele înregistrate în faza grupelor au fost următoarele:

Grupa A: Botoşani – Iaşi 2-0, Suceava – Botoşani 2-0, Iaşi – Suceava 0-2
Grupa B: Bacău – Neamţ 0-2, Vaslui – Bacău 0-2, Neamţ – Vaslui 2-0

Reprezentantele judeţelor Neamţ şi Suceava s-au calificat în finala etapei zonale, Liceul cu Program Sportiv câştigând cu 2-0. În celelalte meciuri de clasament s-au consemnat rezultatele:

Finala pentru locurile III-IV: Bacău – Botoşani 2-1
Joc de clasament pentru locurile V-VI: Iaşi – Vaslui 2-0

„Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ s-a detaşat faţă de restul competitoarelor, având o echipă destul de bună. Până la o finală în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar mai este însă drum lung”, a declarat ispectorul şcolar Ionuţ Anisie, în cadrul ISJ Botoşani.