Elitele baschetului și fotbalului universitar românesc, precum și o delegație reprezentând badmintonul, participă în premieră la Jocurile Universitare Europene, competiție găzduită de Rotterdam în perioada 31 iulie – 9 august.

A doua ediție a Jocurilor Universitare, cea mai mare competiție europeană dedicată studenților, reunește 2900 de sportivi din 35 de tări și este menită, totodată, să îmbine activitățile atletice cu acțiuni culturale și educaționale.

La JUE 2014 participă în total 180 de universități din Europa, ce se vor întrece în 10 discipline sportive: handbal, baschet, fotbal, futsal, volei, tenis, canotaj, rugby în 7, badminton și tenis de masă.

România, prezentă pentru prima dată la competiție, este reprezentată de Universitățile din Oradea și Pitești la baschet feminin și, respectiv, masculin, ambele campioane naționale universitare în sezonul recent încheiat. La fotbal va concura, de asemenea, campioana națională universitară din 2014, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, în timp ce badmintonul va fi reprezentat de Universitatea Politehnica din Timișoara.

Delegația Romăniei la Rotterdam numără în total 57 de persoane, între care 42 de sportivi, 7 antrenori și 3 arbitri.

Jocurile Universitare Europene sunt organizate sub egida Federației Europene a Sportului Universitar (EUSA) și cofinanțate prin programul Erasmus+. Federația Sportului Școlar și Universitar deține competența exclusivă pentru a reprezenta România la această competiție.