Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău a intrat în focurile Jocurilor Europene Universitare din Croația, fiind reprezentată de două echipe în turneele de volei.

La feminin, antrenorii Florin Grapă și Aurel Cazacu au la dispoziție o echipă valoroasă, care și-a depus deja candidatura la câștigarea unei medalii. După primele două partide, reprezentanta României are maximum de puncte în Grupa C, Echipa din Bacău a învins Universitatea JJ Strossmayera Osijek (Croația) cu 3:1 și Lausanne (Elveția) cu 3:0. Miercuri, voleibalistele vor evolua în grupă cu Northumbria (Marea Britanie) și au nevoie doar de două seturi pentru a avansa în faza următoare de pe locul 1.

La masculin, Universitatea ”Vasile Alecsandri” a înregistrat un succes cu Jyvaskyla (Finlanda), scor 3:2, și o înfrângere cu Univeristatea Tehnică Muchen (Germania), scor 0:3. Miercuri, de ora 18:30, echipa condusă de Corneliu Păduraru și Eusebiu Tucanu va juca un meci decisiv pentru calificarea în sferturi cu Universitatea Zagreb, cea mai medaliată instituție de la aceste Jocurile Europene, cu 18 medalii, dintre care 8 de aur.

Până în acest moment, România a obținut o medalie de argint, prin Universitatea ”1 Decembrie 1918”, în turneul feminin de baschet.