Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obținut prima medalie pentru delegația României care participă în aceste zile la Jocurile Europene Universitare din Croația, în cadrul turneului de baschet feminin. Echipa pregătită de Constantin Grigore și Bianca Hoha a pierdut finala mare a competiției cu Universitatea Zagreb, scor 75-50, astfel că va reveni acasă cu medalia de argint.

După două victorii mari obținute în fazele eliminatorii cu echipele din Slovenia și Serbia, reprezentanta României nu a mai avut suflu și pentru partida cu instituția din Croația. Alba Iulia a pierdut ritmul la jumătatea sfertului trei, când Zagreb s-a desprins în numai două minute de la 39-36 la 49-36. Echipa ardeleană a încercat să revină în joc prin aruncări de la distanță, însă fetele nu au mai avut aceeași precizie din zilele trecute. De altfel, procentajul de 15% la acest capitol vorbește de la sine, doar trei coșuri de 3 puncte din 20 de aruncări.

Elisabeth Pavel a fost și în finala mare ”motorul” echipei, cu 19 puncte. În meciul cu Zagreb, antrenorii au mai mizat pe: Ardelean – 13 puncte, Beldian – 7, Ursu – 7, Voica – 2, Taltabet – 2, Enache, Chivu, Fodor, Daraban.

În a doua săptămână, România continuă competiția din Croația cu Universitatea Vasile Alecsandri Bacău (volei feminin și masculin) și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (baschet 3×3)