Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia este prima reprezentantă a României care și-a asigurat o medalie la Jocurile Universitare Europene din Croația, în cadrul turneului de baschet feminin. Echipa ardeleană s-a calificat în finala competiției, după o victorie extraordinată obținută în fața unei școli importante a baschetului european, Universitatea Belgrad (Sebia). Într-una din semifinalele competiției, Alba Iulia s-a impus cu 64-61, astfel că luni, de la ora 18:45, va juca pentru medalia de aur cu Universitatea Zagreg (Croația). Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor, Croația având câștig de cauză cu 62-59.

În partida cu Univesitatea din Belgrad, Alba Iulia a avut un trio formidabil, Elisabeth Pavel – Sonia Ursu – Denisa Ardelean, care a realizat 87,5% din punctele echipei. În majoritatea timpului, partida a fost echilibrată, motiv pentru care diferența maximă în meci a fost de 7 puncte în favoarea reprezentantei României, care a condus cu 29-22 și 31-24 înaintea pauzei mari.

Ca și în turul precedent, Alba Iulia a avut un final la superlativ. Cu 89 de secunde înainte de final, sârboaicele aveau un avantaj minim, 59-58. Un coș de trei puncte înscris de Denisa Ardelean a pus însă sub presiune echipa adversă, care a și cedat. Sonia Ursu a fructificat în ultimele secunde trei aruncări libere, astfel că România s-a calificat în prima finală la Jocurile Universitare Europene.

Elisabeth Pavel a fost principala realizatoare a echipei, cu 22 de puncte. Au mai înscris: Sonia Ursu – 20, Denisa Ardelean – 14, Ioana Beldian – 5, Bianca Voica – 3.

În turneul de fotbal, Universitatea Babes Bolyai Cluj s-a oprit în sferturile de finală, după ce a pierdut cu 2-0 partida cu rușii de la Kuban.