Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obținut o calificare spectaculoasă în semifinalele turneului de baschet feminin, din cadrul Jocurilor Europene Universitare din Croația. În partida din sferturi cu Ljubljana (Slovenia), echipa pregătită de Constantin Grigore și Bianca Hoha a câștigat cu 75-66, la capătul unui final de joc entuziasmant. Cu mai puțin de 3 minute până la final, adversara conducea cu 66-64, după un meci echilibrat până în acel moment, în care se înregistrase nu mai puțin de 18 ori egalitatea. Un coș de 3 puncte înscris de Ioana Beldian a fost însă începutul unui finiș irezistibil. Alba Iulia s-a apărat perfect până la sfârșitul partidei și nu i-a mai permis echipei din Slovenia să mai înscrie vreun coș. În schimb, reprezentanta României a reușit în ultimele 2 minute și jumătate un run de 11-0, cu care a aterizat în semifinalele competiției.

Elisabeth Pavel a fost principala realizatoare a echipei, cu 21 de puncte. Au mai înscris: Sonia Ursu – 19, Bianca Voica – 14, Denisa Ardelean – 10, Alina Chivu – 8, Ioana Beldian – 3. În semifinale, Alba Iulia va juca duminică, ora 16:30, cu învingătoarea dintre Belgrad și Marseille.

Într-o altă dispută România – Slovenia, Universitatea Pitești a învins aceeași instituție din Ljubljana cu 81-78 în turneul masculin de baschet, meci a cărui miză a fost locul 3 în grupă.

În turneul feminin de handbal, Universitatea Pitești s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de Universitatea de Sport (Lituania) cu 31-24.