Ziua a 4-a a Jocurilor Europene Universitare din Croația a produs un rezultat important pentru fotbalul românesc. Universitatea Babos Bolyai Cluj a câștigat cu 3-1 partida cu reprezentanta Germaniei, Universitatea Wurzburg. Cu 4 puncte în Grupa C, România s-a calificat în sferturile de finală ale întrecerii, unde va întâlni Rusia (Kuban).

La handbal, România a rămas în competiție cu o singură reprezentantă, Universitatea Pitești (feminin), care s-a calificat de pe locul secund în sferturile de finală, după un succes (42-25 cu Kastamonu, Turcia) și o înfrângere (26-28 cu Nis, Serbia) în primele zile de întreceri. Ultimul meci din Grupa B, Serbia – Turcia 37-35, disputat vineri, a stabilit și ierarhia finală. Univesitatea din Niș a încheiat pe primul loc, astfel că România va înfrunta Lituania, sâmbătă (ora 16:00), pentru un loc în semifinale. Băieții de la Constantin Brâncuși Tg. Jiu s-au oprit însă în faza grupelor, după ce au cedat în meciul decisiv cu Aveiro (Portugalia), scor 24-32.

În turneul masculin de baschet, Universitatea Pitești a pierdut la o diferență de 33 de puncte partida cu Universittaea Niș, scor 92-59, astfel că și-a luat adio de la lupta pentru medalii.