A 3-a ediție a Jocurilor Europene Universitare din Croația s-a încheiat la superlativ pentru delegația României, cu un titlu cucerit de Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău în turneul feminin de volei.

În finala mare a întrecerii, reprezentanta țării noastre a dispus cu 3:1 de Universitatea Lausanne (Elveția), echipă pe care a învins-o pentru a doua oară în acest turneu. Momentul psihologic al partidei s-a consumat în setul 3, când la scorul de 1-1 la seturi și 20-21 în favoarea adversarelor, voleibalistele din Bacău au avut un final foarte bun și au încheiat cu 25-23. Primele două seturi s-au încheiat cu 25-19, respectiv 12-25. La scorul de 2-1, româncele au evoluat cu foarte multă încredere în setul 4, pe care l-au controlat cap-coadă, chiar dacă s-a terminat tot cu o diferență de două puncte (25-23). Rezultatele parțiale în acest set final au fost 8-3, 16-12, 21-17.

Jucătoarea meciului a fost și de această dată Ioana Baciu, care a realizat nu mai puțin de 22 de puncte, adică într-un procentaj de 25% din totalul punctelor adunate de Universitatea ”Vasile Alecsandri”. De asemenea, liberoul Mihaela Albu s-a descurcat bine la preluare.

Echipa câștigătoare condusă de Florin Grapă și Aurel Cazacu a fost următoarea: Ioana Baciu, Andreea Fiterău, Iuliana Matache, Mihaela Albu (libero), Cristina Cazacu, Melinda Sipos, Lorena Ciocian, Sabina Moisa.

Delegația României și-a încheiat, așadar, parcursul la Jocurile Europene Universitare cu două medalii, una de aur la volei feminin (Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău) și alta de argint în turneul de baschet feminin (Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia).