Echipa de rugby în ”7” a Universității Ecologice București este prima reprezentantă din delegația României care și-a făcut debutul la Jocurile Europene Universitare, găzduite în aceste zile de Croația. Și a intrat în competiție cu stil, înregistrând două victorii în prima zi.

În prima partidă din Grupa A, desfășurată marți dimineață, echipa pregătită de Alexandru Lupu s-a impus cu 47-10 în fața Universității Zagreb. Primele puncte ale jucătorilor români au venit după 44 de secunde. Croaților le-a fost foarte dificil să pătrundă printr-o apărare bine organizată, astfel că la final au pierdut la o diferență categorică. În jocul dintre reprezentantele României și Croației avea să se înregistreze și cea mai mare diferență de scor a zilei.

Adevărata provocare pentru ”ecologiști” a fost însă meciul doi disputat cu Universitatea Federală Siberiană (Rusia). La capătul unei întâlniri echilibrate, studenții bucureșteni au obținut un succes foarte important în economia grupei, cu 17-12. Astfel, după primele două etape, Universitatea Ecologică s-a instalat pe primul loc, iar meciul cu Universitate Utrecht (Olanda) de miercuri (ora 11:58) ar trebui să fie o formalitate pentru calificarea în semifinale. Olandezii au pierdut la debut cu 33-0 în fața rușilor.

La turneul de rugby în ”7” din cadrul Jocurilor Europene participă opt Universități. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în semifinale.