Universitatea Ecologică București s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de rugby în ”7”, din cadrul Jocurilor Europene Universitare din Croația. Reprezentanta României a avut un parcurs fără cusur în faza grupelor, unde a obținut trei victorii, motiv pentru care a avansat în competiție de pe prima poziție.

În ultimul meci din grupă, ecologiștii s-au impus cu 29-7 în fața Univeristății din Utrecht (Olanda). Ei s-au calificat mai departe alături de Universitatea Federală Siberiană, care a depășit Universitatea Zagreb cu 14-7 în ultimul meci.

Bătălia pentru medalii se va da joi între reprezentantele României, Georgiei, Rusiei și Portugaliei. Celelalte două semifinaliste sunt Universitatea Națională SEU (Georgia) și Universitatea Nova Lisabona (Portugalia).

”Până acum, totul a decurs foarte bine pentru noi, am jucat absolut toți, am reușit să ne și odihnim pentru ultimele jocuri. Ne dorim să învingem în semifinale și să jucăm finala. Depinde doar de noi, trebuie doar să respectăm tactica impusă de antrenor. Georgia are câțiva jucători rapizi, sunt rapizi, trebuie să-i plimbăm mult, să îi desfacem și să îi obosim bine”, ne-a relatat jucătorul Andrei Pascu.

BASCHET / Alba Iulia a înscris 100 de puncte cu Groningen și s-a calificat în sferturile de finală

Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obținut a doua victorie în Grupa A a turneului feminin de baschet, după ce s-a impus cu 100-66 (49-26) în partida cu Universitatea Groningen. După cum o arată și scorul, reprezentantele României au controlat în totalitate ostilitățile, conducând mai bine de 37 de minute din timpul de joc. Echipa a excelat la aruncările de 3 puncte, reușind 7 coșuri din 12 aruncări, ceea ce înseamnă un procentaj de 58,3%.

Daniela Enache a fost principala realizatoare a echipei cu 21 de puncte. Profitând de avansul luat încă din prima parte, staff-ul tehnic a dat șansa tuturor baschetbalistelor să se evidențieze, astfel că fiecare componentă a intrat în teren cel puțin 12 minute.

Alba Iulia și-a asigurat deja prezența în sferturi încă după primele două partide, la fel ca și Universitatea Zagreb, care a obținut la rândul ei două victorii în Grupa A. Cele două echipe se vor înfrunta joi – 14 iulie, ora 21:00, pentru locul 1 în grupă.

HANDBAL / Dublă înfrângere cu Universitatea Niș

În ziua a doua de competiții la Jocurile Europene s-a dat startul și în turneele de handbal, unde România s-a înscris cu două echipe.

În întrecerea feminină, Universitatea Pitești a pierdut cu 28-26 partida cu Universitatea Niș (Serbia). Următorul meci este joi – 14 iulie (ora 16:00) cu Universitatea Kastamonu (Turcia). În turneul feteler participă 12 echipe, împărțite în patru grupe.

La masculin, Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg. Jiu a suferit o înfrângere destul de dură, cu 47-24, într-un meci disputat tot cu Universitatea Niș. Nimic nu este însă pierdut pentru băieți. Joi, ora 16:00, Tg. Jiu se poate redresa cu Universitatea Innsbruck (Austria), în al doilea joc din Grupa B, din care mai face parte și Universitatea Aveiro (Portugalia). În turneu participă 16 echipe.

FOTBAL / Clujul, debut cu o remiză

Universitatea ”Babes Bolyai” Cluj a debutat cu o remiză în turneul de fotbal, 1-1 cu Universitatea Anadolu (Turcia). Partida s-a desfășurat în cadrul Grupei C, în care a mai avut loc și jocul Universitatea Wurzburg (Germania) – Universitatea Camilo Jose Cela (Spania) 1-0. Următorul meci al clujenilor se desfășoară joi (ora 17:45), în compania reprezentantei Spaniei.

Jocurile Europene Universitare se desfășoară în peruoada 11-25 iulie, iar România participă la șase discipline: rugby, volei, baschet, handbal, baschet 3×3 și fotbal.

Federatia Sportului Scolar si Universitar finanteaza participarea la Jocurile Europene Universitare si multumeste Infinity Trophy prntru sprijin.