Noul „Mirel Rădoi” joacă la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”. Laurenţiu Ardelean, MVP la Olimpiada Liceelor din Capitală

Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (masculin) şi LPS Mircea Eliade (feminin) sunt câştigătoarele Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal în Capitală, la capătul unor jocuri cu multe emoţii şi implicare totală ale participanţilor.

În finala mare a băieţilor, Tudor Vladimirescu a învins Liceul Alexandru Ioan Cuza cu 6-2, în timp ce „bronzul” la nivel de municipiu a revenit Liceului Tehnologic „Sfântul Pantelimon”, care a câştigat cu 7-3 partida cu Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja”.

Laurenţiu Ardelean a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului, elevul de 15 ani fiind legitimat la Steaua. De altfel, distincţia care i s-a acordat nu a fost deloc întâmplătoare, din moment ce Ardelean este deja monitorizat la cel mai înalt nivel şi s-a pregătit inclusiv în celebra Academie Ajax Amsterdam.

De remarcat faptul că elevul de la „Tudor Vladimirescu” a intrat şi în atenţia scouterilor FRF, numele lui fiind evidenţiat cu mai multe ocazii. Într-un interviu pentru ProSport, fostul mare jucător Adrian Bumbescu, cel care a şi contribuit la formarea lui Laurenţiu Ardelean, declara despre acesta: „Foarte bun băiatul! Joacă pe postul de fundaş central, dar şi la mijloc. Îmi amiteşte de Mirel Rădoi când era fotbalist”.