Finală pasionantă de handbal feminin la etapa zonală a ONSS de la Iaşi. Disputa orgoliilor dintre LPS Iaşi şi LPS Roman a fost câştigată de gazde

Liceul cu Program Sportiv Iaşi s-a calificat la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la handbal feminin, după ce a câştigat etapă zonală pe care a găzduit-o în propria sală. Faza finală va avea loc în 5-8 mai, la Rm. Vâlcea.

LPS Iaşi şi-a asigurat locul la turneul final după o finală pasionantă cu LPS Roman, scor 19-18. Cele două echipe sunt adversare şi în Campionatele Naţionale de Handbal, cu menţiunea că LPS Roman este peste LPS Iaşi în ierarhiile de la junioare I şi II.

“A fost o finală foarte interesantă, electrizată. Întreaga etapă zonală s-a desfăşurat fără probleme de arbitraj, nu au fost incidente, ceea ce este foarte important”, ne-a declarat Vasile Viciu Tănase, inspector şcolar ISJ Iaşi.

La etapa zonală de la Iaşi au participat şase Licee cu Program Sportiv din Iaşi, Roman, Botoşani, Bacău, Suceava, Vaslui. Interesant este faptul că toate aceste echipe au în componenţă sportive de performanţă şi toate sunt şi adversare în Campionatele Naţionale ale Federaţiei Române de Handbal.

„La LPS Iaşi este o echipă de viitor, cu elemente de perspectivă chiar şi pentru handbalul de mare performanţă”, a susţinut Ana Duceac, profesoara care a condus echipa din Iaşi.