Timp de două zile (22-23 aprilie), Tg. Jiu a fost capitala atletismului românesc. 140 de elevi s-au întrecut pentru titlurile naționale în cadrul a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, respectiv Olimpiadei Gimnaziilor la cros. S-au decernat practic patru titluri, două pentru băieți și două pentru fete.

Denisa Alexandra Bota (Colegiul Național Sportiv Cetate Deva) s-a impus în cadrul ONSS, succesul ateletei nefiind deloc întâmplător. Practic, eleva din județul Hunedoara și-a reconfirmat valoarea, după ce la începutul lunii aprilie ea câștigase și titlul la Campionatul Național de Cros, categoria junioare II, în cadrul întrecerilor de la Botoșani. Bota a fost însoțită pe podium de Aura Elena Blioju (Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” Bârlad) și Veronica Angela Olenici (LPS Suceava).

În concursul similar al băieților a câștigat Dorin Andrei Rusu (Liceul Teoretic ”Ioan Luca” Vatra Dornei), elev în clasa a X-a îndrumat pe profesorul Cristian Pintilie. Rusu este deja component al lotului național olimpic de juniori, iar concursul de la Tg. Jiu a fost un execelent antrenament. Elevul legitimat ca sportiv la CSM Vatra Dornei i-a devansat pe Laviniu Mădălin Chiș (LPS ”Bihorul” Oradea) și Daniel Raul Crecan (LPS ”Avram Iancu” Zalău).

La Olimpida Gimnaziilor, concursul fetelor a fost câștigat de Cosmina Georgiana Spiridon (LPS Iași), pe locurile următoare clasându-se Gabriela Cosmina Olteanu (LPS Botoșani) și Oana Hamat (Școala Gimnazială ”Alice Voinescu” Dobreta Tr. Severin).

Întrecerea băieților de la OG l-a evidențiat pe Andrei Sterea (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea), noul campion național. Medaliide argint și bronz au fost cucerite de Oscar Mathias Sandor Kiss (LPS Banatul Timișoara), respectiv Valentin Ionuț Lăpădat (Școala Gimnazială ”Dumitru Crașoveanu” Izvoru Bîrzii, jud. Mehedinți).