Echipele naționale universitare de handbal au înregistrat marți alte victorii la Campionatul Mondial de la Malaga și sunt pe locurile 1 în grupele din care fac parte.

Reprezentativa feminină a obținut o victorie importantă în fața țării gazde – Spania, scor 20-19 (9-11), după o partidă destul de echilibrată. Victoria a fost conturată în ultimele 2 minute, când fetele s-au desprins la două goluri (20-18). Meciul a însemnat practic derby-ul grupei Y, având în vedere că ambele națiuni au câștigat în prima zi (România 43-11 cu India, Spania 27-26 cu Japonia).

Nicoleta Tudor și Mădălina Zamfirescu au fost cele mai bune marcatoare ale echipei, fiecare cu câte 4 goluri. O contribuție majoră la succesul final l-a avut și portarul Denisa Dedu. În ultimul meci din grupă, România va înfrunta Japonia (miercuri, ora 13:15) și are nevoie de un punct pentru a se califica în semifinale.

Dacă fetele au câștigat cu emoții, în schimb băieții s-au descătușat în fața Portugaliei. Cu interii Demis Grigoraș și Ciprian Șandru în mare formă, dar și cu o apărare bine așezată, studenții au învins cu 30-26, după ce diferența a fost la un moment dat și de 6 goluri (scor 27-21).

Naționala masculină se află în aceeași situație cu cea feminină înaintea ultimelor meciuri din grupe: este pe locul 1, dar mai are nevoie de un punct în partida cu Egipt (miercuri, ora 17:30) pentru calificarea în semifinale.