Echipele naționale ale României au debutat cu victorii la Campionatele Mondiale Universitare, care se desfășoară în această săptămână la Malaga.

Fetele au obținut o victorie facilă cu India în Grupa Y, la o diferență de 32 de goluri (scor 43-11) care explică de fapt raportul de forțe dintre cele două reprezentative. După primele 30 de minute, România înregistra deja o diferență de 17 goluri, scor 22-5.

Partida cu India a însemnat o încălzire bună pentru disputele cu Spania și Japonia, adversarele cu care echipa antrenată de Nicoleta Alexandrescu și Costică Buceschi se va lupta pentru calificarea în semifinale. Următorul joc se va desfășura marți, de la ora 13:15, în compania Spaniei, care s-a impus la mare luptă în fața Japoniei, cu 27-26.

Mult mai dificilă a fost misiunea băieților, în partida cu Coreea de Sud. România a câștigat la limită, cu 29-28 (14-12), după un joc echilibrat în care elevii lui Ion Mihăilă au avut o atitudine de joc foarte bună. În celălalt meci din Grupa B, Egipt a învins Portugalia cu 26-24. Marți, de la ora 17:30, echipa națională va întâlni Portugalia, iar un succes i-ar putea facilita accesul în semifinalele Campionatului Mondial Universitar.