România a încheiat Jocurile Olimpice de la Rio cu un bilanț de cinci medalii: una de aur (echipe, spadă feminin), una de argint (tenis, dublu masculin) și trei de bronz (Gabriel Sîncrăian – haltere, canotaj -opt rame plus cârmaci, Albert Saritov – lupte libere).

Dintre sportivii de la cluburile universitare care au intrat în a doua săptămână de competiții s-a evidențiat Narcis Ștefan Mihăilă (CSU Reșița), care a dus la bun sfârșit cea mai dificilă probă din programul olimpic, 50 kilometri marș.

Într-o cursă în care aproape jumătate din sportivi au fost descalificați sau au abandonat din cauza dificultăților pe care le-au resimțit pe traseu, unii având nevoie de asistență medicală, Mihăilă a încheiat concursul pe locul 31, cu un record personal, 4 ore 2 minute și 46 de secunde. În aceeași probă, Marius Cocioran (CSU Reșița) a fost nevoit să abandoneze după aproximativ 30 de kilometri din cauza problemelor stomacale.

Ștafeta de 4×400 de metri, din care au făcut parte Ana Maria Ioniță (CSU Pitești), Sandra Belgyan (CSU Cluj) și Andrea Miklos (CSS Viitorul Cluj), a terminat pe locul 7 în serii, astfel că a ratat prezența în marea finală.

Delegația tricoloră s-a clasat pe locul 47 pe națiuni, cu 5 medalii: 1 aur, 1 argint si 3 bronz.

Următoarea ediție este programata peste 4 ani, la Tokyo (Japonia).