In perioada 19-22 mai 201 s-au disputat la Bacau Finalele Campionatului National de Volei Universitar la masculin, eveniment organizat de Federatia Sportului Scolar si Universitar cu sprijinul Universitatii ,,Vasile Alecsandri” din Bacau si Federatia Romana de Volei.

Echipe participante:

1. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
2. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava
3. Universitatea Tehnică Cluj Napoca
4. Academia de Studii Economice din Bucureşti
5. Universitatea „Politehnica” din Bucureşti
6.

7.

Universitatea Transilvania din Braşov

Universitatea Grigore Asachi Iasi

Dupa ce s-a impus in competitia feminina, Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau a cucerit titlul national universitar si la masculin. Cele doua echipe bacauane vor reprezenta România la Jocurile Europene Universitare de la Zagreb.

“Tin sa felicit cele doua echipe ale Universitatii bacauane pentru succesul repurtat”, a declarat reprezentantul Federatiei Sportului Scolar si Universitar, Dan Radulian, caruia i se cuvin toate felicitarile pentru foarte buna organizare a competitiei.

Studentii bacauani au trecut in grupa cu scor identic, 2-0 (s-a jucat dupa sistemul doua seturi din trei) de Politehnica Bucuresti si de Univ. Tehnica “Gh. Asachi” din Iasi, pentru ca in finala sa se impuna tot la zero de Universitatea Tehnica din Cluj.

“Este un succes muncit si meritat, care intregeste, intr-un fel, bucuria promovarii echipei Stiinta in Divizia A1”, a afirmat antrenorul Cornel Paduraru care, impreuna cu “secundul” sau, Eusebiu Turcanu, au mizat pe o formatie construita pe scheletul nou-promovatei in prima liga: Andrei Saracutu, Eduard Ocunschi, Victor Tircavu, Ionut Todorut, Stefan Cazacu, Cosmin Matei si libero-ul Andrei Ursache. Lor li s-au alaturat “suceveanul” Marius Gontariu, fostul ridicator al Stiintei, Dan Florea si ex-juniorul CSS-ului, Horia Alexoae, student in primul an la institutia de invatamânt superior din Bacau.

Peste toti s-a aflat insa Ciprian Matei, component al vice-campioanei nationale CSVM Zalau si lider al echipei Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau, al carui masterand este. De altfel, Saracutu, Ocunschi si ceilalti studenti se vor reintâlni cu Ciprian Matei in prima etapa a campionatului Diviziei A1, editia 2016-2017, cu prilejul partidei dintre CSVM Zalau si Stiinta Bacau. Pâna atunci, insa, Ciprian Matei va continua sa fie coechipier cu ceilalti divizionari A1 ai Stiintei cu ocazia Jocurilor Europene Universitare ce vor avea loc in perioada 17-24 iulie, la Zagreb, in Croatia.

Pe lânga echipa masculina a Universitatii bacauane, la Europenele Universitare din Croatia vor participa si studentele bacauane pregatite de Florin Grapa si Aurel Cazacu, care isi vor apara astfel, titlul continenteal cucerit in urma cu un an, in Italia. La Universitarele României desfasurate la Bacau, podiumul a fost completat de Politehnica Bucuresti, care a trecut in finala mica de Universitatea “Transilvania” Brasov. Festivitatea de premiere a fost oficiata de prorectorul Dan Mârza si de Gheorghita Rata, decanul Facultatii de Educatie Fizica din cadrul Universitatii bacauane.

Clasamentul Final:

1. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
2. Universitatea Tehnică Cluj-Napoca
3. Universitatea „Politehnica” din Bucureşti
4. Universitatea Transilvania Brașov
5. Universitatea Stefan cel Mare Suceava
6.

7.

Universitatea Grigore Asachi Iași

A.S.E.București

Material preluat de pe www.desteptarea.ro