Eilat (Israel), 4 -10 Noiembrie 2012, a fost gazda Campionatului Mondial Universitar de Haltere


La campionat, România a fost reprezentată de 9 sportivi studenți, și anume:
1. Berchi Dana Alexandra, studentă în anul II la Universitatea Ecologică din București, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
2. Parfene Andreea Elena, studentă în anul II la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
3. Olaru Gabriel, licențiat în anul 2011 la Universitatea Vasile Alexandri din Bacău, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.
4. Buci Antoniu Victor, student în anul III la Universitatea Ecologică din București
5. Olteanu Florin Alin, masterand în anul I la Universitatea Ovidus din Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
6. Sincraian Gabriel, student în anul III la Universitatea Ecologică din București, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
7. Flămînd Mircea, student în anul II la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
8. Danciu Marius, studentă în anul II la Universitatea Ecologică din București, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
9. Dobre Răzvan Valentin, student în anul II la Universitatea Ecologică din București, Facultatea de Educație Fizică și Sport.
unde trei dintre aceștia au avut o comportare meritorie în competiție.

haltere_2 haltere_4

Sportiva Berchi Dana Alexandra a ocupat locul 6 la total, în limitele categoriei 53 kg, la ediţia a treia a Campionatelor Mondiale Universitare de haltere, cu 161 kg, pe locul 5 la smuls, cu 71 kg, iar la aruncat a terminat pe 6, cu 90 kg. Aurul a fost adjudecat de chinezoaica Chen Xiaoting, atât la total (213 kg), cât şi la smuls (93 kg) şi aruncat (120 kg).

Gabriel Sincraian a cucerit medalia de argint la stilul smuls, in limitele categoriei 85 kg, unde a ridicat 162 kg la smuls, la fel ca și rusul Artem Okulov, medaliat cu aur, dar acesta a fost mai ușor la cântarul oficial (82,45 kg față de 84,58 kg), iar sud-coreeanul Ryu Jun-Ho cu 157 kg. a luat medalia de bronz. La aruncat Sincraian a reușit din prima încercare 180kg, dar a ratat la 190 kg de două ori clasânduse pe poziția 7, iar la total pe locul 4. Marius Danciu, la categoria 94 kg s-a numărat printre protagoniștii categoriei, câștigând două medalii: una de argint și una de bronz.

La stilul smuls, Marius a obținut medalia de argint, reușind 170 kg la egalitate cu polonezul Lukasz Roman Grela care a câștigat aurul pentru că a fost mai ușor cu 360 grame decât Marius, cântărind 93,70 kg la cântarul oficial, medalia de bronz a revenit rusului Egor Klimanov, cu 165 kg. La aruncat, Marius a reușit doar 201 kg, rezultat cu care a ocupat treapta a IV-a devansat de rusul Egor Klimanov cu 212 kg, armeanul Vardan Davitian 212 kg, şi chinezul Wang Junfeng, cu 202 kg., iar la total, cu cele 371 kg, a obținut medalia de bronz locul întâi fiind adjudecat de rusul Egor Kilimanov, cu 377 kg. Sperăm că la Universiada de vară ce va avea loc la Kazan (Rusia) să aducem mult râvnitul aur.

haltere_3