Astazi incep fazele finale ale Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 organizat de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Fundația Special Olympics România și Federatia Sportului Scolar si Universitar si cu sprijinul Ministerului Sănătății.

Joi 19 mai si vineri 20 mai, la Centrul de Fotbal Buftea, se dispută faza finală a competiției de fete.
Pe 20 mai, la finale, începând cu ora 9:30, va fi prezent și președintele FRF, Răzvan Burleanu, care le va premia pe participantele la competiție.
La Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 s-au înscris echipe care au în componență 11 jucători (6 sportivi Special Olympics și 5 parteneri, fără dizabilități). Se joacă 7 contra 7 (4 sportivi Special Olympics și 3 parteneri), două reprize de câte 12 minute, pe teren redus.
Faza finală a turneului de băieți, la startul căruia s-au aflat 97 de echipe, este programată pe 22 și 23 mai. Jocurile din prima zi se vor disputa la Centrul de Fotbal Buftea, iar finalele din 23 mai, începând cu ora 10:00, se vor desfășura la Mogoșoaia.
Echipele calificate în faza finală sunt:
Fete: Liceul Tehnologic Special SAMUS (Cluj), CSEI Cluj (Cluj), Liceul Tehnologic Agromontan Vălenii de Munte (Prahova), Filipești de Târg (Prahova), CSEI Alexandria (Teleorman), Școala Specială Constantin Pufan (Galați), Școala Specială Constantin Păunescu (Iași)
Băieți: Școala Specială Constantin Păunescu (Iași), CSEI Șimleu Silvaniei (Sălaj), Școala Specială Sf. Mina (Dolj), CSEI Sibiu (Sibiu), Școala Specială Sf. Gheorghe (Covasna), CSEI Nr. 1 (Buzău), Școala Specială Târgoviște (Dâmbovița)
Acest proiect, organizat anul acesta în premieră de FRF la nivel național, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Creșterea consistentă a numărului de practicanți ai fotbalului”, având în planul de acțiuni ”implementarea proiectului Toată România Joacă Fotbal”, în care se regăsește și Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7.
Sursa: www.frf.ro