“Împreună suntem fotbal” este conceptul-platformă pentru un program strategic de activităţi reunite în cel mai amplu proiect dedicat dezvoltării fotbalului la bază din România, cu scopul reconfigurării fotbalului ca fenomen social în rândul românilor. Conceptul este promovat de catre Federatia Romana de Fotbal si ne bucuram sa fim parteneri in organizare.

Obiectivele pe termen lung acoperă zone diverse de interes, de la creşterea numărului de practicanţi şi descoperirea de noi talente, până la poziționarea fotbalului ca instrument de incluziune și mobilitate socială, îmbunătățirea nivelului general al activității fizice și dezvoltarea individuală prin valorile sportului.

‚,Să joci fotbal înseamnă să-ţi depăşeşti mereu limitele. Este filosofia care ne-a inspirat să folosim fotbalul ca pe un vehicul generos și eficient de eliminare a unor forme de discriminare și marginalizare socială’’ – Ciprian Paraschiv /Fotball Development Manager FRF.

Realizarea acestui proiect înseamnă dezvoltarea de către Federaţia Română de Fotbal a unei competitii care va avea loc în întreaga ţară şi a cărei etapă finală se va desfăşura în centrele de pregătire ale echipei naționale de la Mogoșoiaia și Buftea.

Proiectul este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal si Fundatia Special Olympics Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si  Ministerului Sanatatii.

Competiţia este destinată integrării sociale a elevilor cu dizabilităţi intelectuale.


Echipa de fotbal „Unificat în 7” este alcătuită din 4 jucători eligibili Special Olympics (cu dizabilități intelectuale) şi 3 jucători numiţi “parteneri” (persoane fără dizabilităţi).

Înscrierile pentru ”Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 (7 vs 7) – Ediția a IIa, 2016” se fac până la data de 15 martie 2016, la adresa fotbal.specialolympics@fssu.ro.  Documentele necesare participării în competiție:

1. Înscrierea participanților se face pe bază de tabel, care va cuprinde: numele și prenumele, nr. și seria C.I., CNP-ul, data nașterii, numărul matricol, unitatea școlară și forma de învățământ.

2. Tabelele vor fi semnate (de conducerea unității/Director) și vor avea obligatoriu ștampila unității de învățământ.

3. Certificat medical individual (în original) în care să fie specificat că participantul este ”APT PENTRU SPORT”;

4. Exclusiv pentru sportivi eligibili Special Olympics (cu dizabilități intelectuale) : Certificat de orientare școlară și profesională în care să apară mențiunea orientat/reorientat către unitate de învățământ special (copie) sau Certificat medical/Fișă medicală/alt document medical în care să apară menționat cod ICT din grupa F70-F79 (copie).

5. Act de identitate (C.I. sau pașaport) original și copie pentru toți sportivii.  

 Competiţiile se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete. Pentru formular de inscriere apasati aici. Pentru mai multe detalii despre regulamentul de joc, apasati aici.

Bucurati-va de fotbal!