România și-a asigurat deja o medalie la Campionatul Mondial Universitar de Handbal de la Malaga, după ce echipa feminină s-a calificat vineri în finala mare a competiției. ”Studentele” au învins Rusia cu 21-18 și vor juca pentru medalia de aur cu echipa Spaniei, care a eliminat Polonia cu 21-19.

De la meciul cu Spania din grupă, încheiat cu 20-19, și până în această fază a întrecerilor, jocurile naționalei feminine au fost pasionante, cu emoții, până în ultimele momente. România a câștigat la mare luptă cu țara gazdă, cu Japonia, dar și cu Rusia în semifinale. Echipa a avut și momente de joc bune, dar și mai puțin bune, însă de fiecare dată a avut tărie de caracter și a reușit să iasă învingătoare din teren.

Coordonatele partidei cu Rusia nu au fost cu mult diferite față de jocul cu Spania din grupă. Adversara a condus aproape tot jocul, la pauză a fost 10-12, dar România și-a revenit la timp. Fetele au fost foarte atente pe finalul partidei, iar Denisa Dedu a ajutat admirabil echipa din poartă.

Sub privirile lui Tomas Ryde, antrenorul primei reprezentative, naționala universitară a obținut un succes cu 21-18 la final care îi garantează cel puțin medalia de argint. Dar cu siguranță că echipa nu se mulțumesște doar cu un parcurs până în acest punct, ci va dori să revină acasă cu medaliile de aur la gât.

”Calificarea naționalei universitare în finală este un rezultat frumos pentru tot handbalul românesc. Fetele formează o echipă închegată și puternică și ar fi păcat să nu câștige medalia de aur, pentru că le stă în putință. Spania nu va fi însă deloc un adversar ușor în finală” – Constantin Căliman, director adjunct Federația Sportului Școlar și Universitar

Finala se va disputa sâmbătă, începând cu ora 15:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 2. România va avea un dublu meci cu Spania, având în vedere că, de la ora 17:00, cele două națiuni se vor înfrunta și în semifinalele turneului masculin.

Echipa României la meciul cu Rusia: Dedu, Șerban – portari; Florică, Gogoriță 2, Nan 1, Orsivschi, Perianu 3, Popa 2, Preda, Pricopi 5, Trăilă, Tudor 2, Vizitiu 3, Zamfirescu 3. Antrenori: Costică Buceschi și Nicoleta Alexandrescu.

13516671_1204281386269520_8940947178372042415_n

rou3

rou4