După trei zile cu foarte multă adrenalină, cu emoții, România s-a calificat cu ambele echipe naționale în semifinalele Campionatul Mondial Universitar de handbal de la Malaga.

În ultimul meci din grupă, fetele au câștigat cu 23-22 în fața Japoniei. După cum o arată și scorul, România a avut destule emoții, dar a rezistat cu brio provocărilor din finalul partidei. Portarul Elena Șerban a închis poarta la două aruncări de la 7 metri ale Japoniei în ultimele 90 de secunde ale jocului și a menținut intactă tabela la 23-22. Altfel, ar fi fost pericol, mai ales că echipa a jucat pe final și în inferioritate numerică.

România s-a calificat de pe locul 1 în semifinale și va înfrunta vineri echipa similară a Rusiei, care a ocupat locul secund în cealaltă grupă, după Polonia.

Calificarea băieților a fost și mai dramatică. România a pierdut ultimul meci din grupă cu 28-27 în fața Egiptului, după un joc pe care l-a controlat și în care a condus și la 6 goluri la începutul părții secunde. Pe final, naționala a fost însă la un pas de eliminare, dar șansa a fost de această dată cu handbalul românesc. Cu nervii tari, echipa reprezentativă și-a îndeplinit până la urmă obiectivul la începutul zilei: în cel mai rău caz o înfrângere la un gol diferență cu cel puțin 27 de goluri marcate.

Bătălia în grupă pentru cele două locuri în semifinale a fost foarte acerbă. România, Egipt și Coreea de Sud au terminat la egalitate de puncte, având și același golaveraj în partidele directe. Echipa lui Paul Mihăilă a ieșit însă învingătoare – locul 1, iar acum visează la o medalie la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga.

romania fete1

 

romania fete

 

dedu