In perioada 16-21 iunie 2017 a avut loc CAMPIONATUL EUROPEAN SCOLAR de BADMINTON, organizat in localitatea Clermont-Ferrand (Franta).
Ministerul Educatiei Nationale prin Federatia Sportului Scolar si Universitar a coordonat reprezentarea Romaniei la acest eveniment organizat de ISF (Federatia Internationala a Sportului Scolar).

In competitia echipelor selectionate,  cu o echipa mixta formata din: Carina Balasa, Alexandra Chiosa, Denisa Stemate, Teodor Cioroboiu, Petre Comaneanu, Bogdan Stoica, insotiti de prof. Iordan Ionica, Romania a reusit o performanta deosebita ocupand locul 2 in clasamentul pe natiuni/echipe.

Clasament Final:

  1. Franta
  2. Romania
  3. Grecia

 

 

Echipa reprezentativa scolara prin elevii Scolii Gimnaziale „Iuliu Hatieganu” din Cluj, formata din Denisa Marici, Ariana Rus, Darius Cornici, Tudor Rad si condusi de prof. Nicolae Joldes, a reusit sa obtina locul 8. Scoala din Cluj a reusit in grupa trei victorii, intrecand echipele scolilor din Croatia, Bulgaria si Scotia, obtinand astfel calificarea pe tabloul eliminatoriu de opt echipe.

Clasament Final:

  1. Franta
  2. Suedia
  3. Germania

 

Felicitari elevilor si profesorilor antrenori care au insotit delegatia Romaniei!