Sportivii lotului național de haltere au întregit peformanțele obținute la nivel universitar de România în competițiile mondiale din 2014. După cele 4 medalii obținute la Campionatul Mondial de Tir Sportiv din luna octombrie și cele 3 de la Campionatul Mondial de Lupte din iulie, lotul universitar de haltere pune în vitrina României încă 4 distincții.

CMH2
La a patra ediție a Mondialului Universitar de Haltere, desfășurat la inceputul lunii decembrie în orașul Chiang Mai din nord-vestul Thailandei, România a participat cu șase sportivi studenți – doi băieți și patru fete, delegația fiind condusă de Marius Ulăreanu – FSSU și de antrenorul Anton Ficzi, de la CS Dinamo București.

Cele 4 medalii, două de argint și două de bronz, au fost obținute la probele smuls, aruncat, precum și la total. Astfel, Alexandru Roșu, de la CS Dinamo, absolvent al Universității Ecologice din București, s-a clasat al doilea la 77 de kilograme aruncat și al treilea la 77 de kilograme smuls, obținând în acest fel locul doi la 77 de kilograme total. A doua medalie de bronz a venit din partea Loredanei Heghiș de la CSM Botoșani, studentă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, care a ieșit a treia în lume la 58 de kilograme smuls. Heghiș a revendicat și două locuri IV, la probele aruncat și total.

Nicolae Onica, de la CS Dinamo și Universitatea de Educație Fizică și Sport din București, a obținut alte trei locuri IV, la 94 de kilograme smuls, aruncat și total.

Dana Alexandra Berchi, sportivă a CS Steaua București și absolventă a Universității Ecologice din București și Bianca Ioniță – CSM Botoșani și Universitatea Ecologică din București – au obținut împreună un loc IV, un loc V și două locuri VI. Delegația sportivilor români a fost completată de Mariana Dumitrache, de la CS Farul Constanța și Universitatea Ovidius din Constanța.
CMH1CMH3