Echipa României s-a întors de la Campionatul Mondial Universitar de Tir Sportiv cu două medalii de argint și două de bronz, fiind depășită doar de Polonia la probele pe echipe.

Pe lângă clasarea pe locul doi, a cincea ediție a Mondialului de Tir Sportiv, desfășurată la Al Ain, Emirtatele Arabe Unite, în perioada 8-12 octombrie, a adus României și cea mai bună clasare în ceea ce privește numărul total de medalii.

Trioul Alexandru Săucă – Vlad Săcăleanu (ambii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași) – Rareș Ion (CSU Brașov) a obținut două medalii de argint la proba pe echipe, atât la 50 de Metri Pistol Liber, cât și la 10 Metri Pistol cu Aer Comprimat, fiind surclasat la foarte mică distanță de echipa Poloniei. La proba individuală, Alexandru Săucă a mai obținut o medalie de bronz la 50 de Metri Pistol Liber, în timp ce, la feminim, Laura Ilie a terminat pe locul al treilea la 50 de Metri Pușcă 3 Poziții, consemnând cea de-a patra medalie în contul României. Bilanțul a fost încheiat de un loc cinci la Pistol cu Aer Comprimat (Rareș Ion) și două locuri șase (Vlad Săcăleanu – Pistol Viteză; Rareș Ion – Pistol Liber).

Cu patru medalii la general, România s-a clasat înaintea Franței (3), Poloniei (2), Cehiei (2), Coreei (2), și a Slovaciei, Germaniei și Mongoliei (câte una). Delegația României a fost alcătuită din cinci persoane, cei patru sportivi și antrenorul Ioan Săcăleanu.