Alba Iulia s-a tranformat într-un centru puternic de baschet feminin. Echipa LPS din localitate s-a calificat la turneul final al ONSS

Etapa zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la baschet feminin desfăşurată la Arad s-a încheiat cu triumful Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia. Astfel, reprezentanta judeţului Alba va juca la turneul final al ONSS, în perioada 20-22 mai, care se va disputa în judeţul Vrancea.

Alba Iulia a devenit un centru foarte important al baschetului feminin, iar acest lucru se reflectă şi în rezultate la toate nivelurile. Clubul Sportiv Universitar a ocupat locul 2 în Liga Naţională, Universitatea „1 Decembrie” a câştigat titlul în Campionatul Naţional Universitar, iar Liceul cu Program Sportiv a acces etapa finală a ONSS, cu şanse reale de a urca pe podium.

La etapa zonală disputată în cadrul sălii Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad au participat doar patru din cele şase reprezentante care obţinuseră acest drept. Astfel, întrecerile s-au desfăşurat după sistemul fiecare cu fiecare. LPS Alba Iulia a câştigat toate cele trei partide. Rezultatele consemnate au fost următoarele:

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara 70-39

Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad – Colegiul Naţional „Decebal” Deva 68-20

Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad – Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara 57-47

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – Colegiul Naţional „Decebal” Deva 65-35

Colegiul Naţional „Decebal” Deva – Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara 26-40

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia  – Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad 73-45